2011. július 24., vasárnap

Másik igéretem: 3D RAW fűzése

Ez a fűzés egyszínű gyöngyökből készül, de a tanuló szakaszban javaslom, hogy a kezdő 4 gyöngy legyen más színű. Én is így fényképeztem.

A 4 gyöngyöt felfűzzük, majd összekötjük a cérnát. Kis négyzetke lesz így a gyöngyökből. Olyan 10 centis farkinca elég a végére bőven.
Ezután a tűt átvezetjük a csomótól jobbra lévő gyöngyön. (kép)
 Felfűzünk 3 szem gyöngyöt. (a képen más színű), majd visszaöltünk ugyanazon a gyöngyön. (kép) FELÜLRŐL-LEFELÉ!!!
Ezt kapjuk.
 Ezután átvezetjük a tűt az alap ( a képen rózsaszín) következő (lefelé)gyöngyébe. Majd felveszünk 2 gyöngyöt, s átvezetjük a tűt, az előzőekben felvett 3 gyöngy jobb szélső gyöngyén, illetve az alapnak azon gyöngyén, amibe előtte öltöttünk. (kép)
Majd ismét továbböltünk az alap következő gyöngyébe. Ismét felveszünk 2 gyöngyöt, majd visszaöltünk az előző körben felvett jobb szélsőjébe és az alap gyöngyébe.(kép)

Én mindig 90 fokkal elfordítom a munkát. Így a legegyszerűbb átlátni.
Így mindig szembe bökök. Na nem az én szemembe... csak gyöngyszembe. :)
Már csak egy gyöngy van az alapon, amibe eddig nem öltöttünk bele. Most megtesszük. :) Mivel ez az utolsó, most fogjuk zárni a kört. Így most nem visszafelé öltünk először, hanem a balra lévő kis háromszög első gyöngyén öltünk még át. (kép)
Ezután felveszünk 1 (EGY!) gyöngyöt. Majd visszaöltünk a jobb háromszög szélsőjébe, az alap gyöngyébe, és a bal háromszög szélsőjébe. (kép) Vagyis 3 gyöngyön megyünk át egyszerre.
Összehúzzuk a munkát. Kis rendezgetés után ezt kapjuk oldalra feltetve. Próbáld így beállítani a munkadarabot. Az alap balra, s a cérna v. damil a középső sorból jön ki felfelé.
 Ezután átöltünk a szomszédos gyöngybe, ami a felső sorban van. Mondjuk úgy, hogy ami észak-nyugatra van. :)
Ismét rendezgessük össze sorainkat. :) Próbáld megfogni úgy, mint én a képen. Látszik, hogy hol jön ki a cérna... Na, tartsd így te is!
 S kezdődhet újra a móka! Mostantól az az alap négyes, ami felül van.
Felveszünk 3 gyöngyöt, s visszaöltünk ugyanazon a gyöngyön, amiből kiindul a cérna. HÁTULRÓL-ELŐRE!
Átöltünk az új alap következő gyöngyébe. (Ne felejtsd el, én mindig 90 fokkal elfordítom a munkát). Majd felveszünk 2 gyöngyöt, s visszaöltünk az előzőleg felvett jobb szélsőjébe és az alapba. (kép) Ezután ismét tovább eggyel az alapban, ismét 2 gyöngy, ismét visszaöltés. Tovább az alapban, tovább az első gyöngyhöz, felveszünk egy gyöngyöt, s visszaöltés a 3 gyöngyön át...és így tovább, és így tovább.

Ez 5 emelet. :)
A karikafülbevalóhoz ennél sokkal több emeletet fűztem meg. Nem is tudom mennyit, de meg fogom számolni. :)
Még annyit, hogy a képeken nagyobb gyöngyöket és cérnát használtam, hogy jól lehessen látni, a fülbevalókhoz pedig kásagyöngyöt és damilt használtam.

Jó munkát!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon JÓ leírás köszi szépen sikerült megtanulnom a 3D-s fűzést!
    Szimpi az oldalad jók az ékszereid!
    Nagyon köszi!
    KZS.

    VálaszTörlés
  2. Kedves KZS! Örülök, hogy sikerült segítenek a leírással! Ezek szerint jól sikerült...tőled kaptam az első visszajelzést róla, így örülök, hogy pozitív. :)

    VálaszTörlés
  3. Szia! :)
    Nagyon jó lett a leírás, már sokszor próbálkoztam, de most sikerült csak megértenem. Nagyon szépen köszönöm! :))

    Anita

    VálaszTörlés