2011. július 27., szerda

Gyöngy-óra

Tegnapelőtt készült el első órám gyöngy szíjjal. Ajándék lesz belőle, s ajándék lónak ne nézzd a fogát. :) Amint elemet is veszek bele, azt garantáltam meg fogja mutatni, hogy hány óra van délben...már amennyiben működik az óraműve. Ha nem így lesz, elég morcos leszek, hogy szedhetem szét miatta a szíjat, hogy kivarázsoljam az órát, s visszavihessem. Erről szót se többet! Jó lesz az óra, és kész!
Így is szedtem már szét, ugyanis: egy mintából vettem az ihletett, de most már mondhatom: "szokás szerint" más féle gyöngyöket használat, mint a leírásban, így a szíj hosszabb lett. Így egy fotó után szedtem is szét.
Kicsit rövidítettem rajta. Szerintem, így is hosszú lesz majd a célszemély kezére, DE nem szedem szét addig, míg nem próbálta fel. Mert lehet, jó így is. Ha meg nem, akkor pontosan meg tudom nézni, hogy mekkora kell neki, s akkor hazahozom egy ambuláns átfűzésre, s egy nap múlva már viselheti is. :) Nem tart túl sokáig átfűzni, mert a fő elemek külön vannak elkészítve, majd utána vannak egymás mögé fűzve. Mind az elemek, mind a szíj szembefűzéssel készült, szóval a RAW felfedezhető benne.
Íme a képek:


Ezeken a képeken látható a hosszú szíj. Ilyen lett volna a full design.


Már doboza is van, mint a fenti képen látszik. Csak el ne felejtsem az elemet! Irtó ciki lenne anélkül odaajándékozni. :)

1 megjegyzés:

  1. Hát, Anyám, te roppant kreatív vagy!
    Női rokonoknak, barátoknak megoldva az ajándékozás!:)

    VálaszTörlés