2011. szeptember 30., péntek

Elkezdek kiváncsiskodni

Na nem azért, hogy hamar megöregedjek, hanem hogy az engem olvasó gyöngyfűzőket szóra bírjam. Ennek több oka is van: Tapasztalatcsere, nagyfokú interaktivitási vágy..ééés persze a kiváncsiság! :)

Az első kérdésem:
Te mivel és mire fűzöl? Damil, cérna, hajszál? Használsz tűt? Milyet? Simát, nagylyukút?

Az én válaszom: Először damilra fűztem, 0,2-esre tű nélkül. Aztán vettem tűt. Sima gyöngyfűző tűt. Mikor rájöttem, hogy ha jóóóól áthúzom a damilt, nem esik le a tű, nagyban megkönnyítette a munkámat. Aztán próbáltam cérnát is. Az annyira nem tetszett. Maradt a damil, csak másik tűvel. Nagylyukú gyöngyfűzőtűt használok. Szuperul tartja a damilt, kellően rugalmas is. Ebből még egyet sem törtem el! :)

7 megjegyzés:

  1. Ha már ilyen kis kíváncsi vagy akkor elmondom én is a damilt részesítem előnyben,természetesen különböző vastagságban, de vannak dolgok amihez ez nem jó mert túl merev lesz tőle a munka,főleg ahol delica gyönggyel dolgozom.A tűket tucatjával veszem van amikor egy munkához egy csomagot is sikerül elhasználnom:)majd olyan is van hogy hónapokig kitart egy darab.

    VálaszTörlés
  2. Nekem az a tapasztalatom hogy az órias lyuku
    tű még egy munkát sem bir ki mert eltörik ,már legalább 8-cat törtem el.A sima gyöngyfűzű tű vált be de abba befűzni nehéz !
    Én csak damilra fűzök .

    VálaszTörlés
  3. Bár én még csak most jelentkeztem be....azért válaszolok, mert tetszik a kíváncsiskodásod!
    Damil: 14, 16 ,18 ,20 ,22, 25-ös méretekben...attól függően mit fűzök./25-ös gyűrű/
    Cérna : kizárólag Nylbond...bőrvarró cérna a
    lágyabb esésű ékszerekhez és gyöngy varráshoz.
    Tű: egyszerű 12-es Regal tű...ez mindenen átmegy,
    hátránya, hogy rövid.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, hogy válaszoltatok! Köszöntelek itt Mézesmama!
    Sima tűből nekem is 12-es Regal van, na azt kiló szám töröm...báár néha van egy-egy darab, ami több munkadarabon át kísér. Ez nem eltörik, hanem eltűnik a dobozban. :(
    Ildi! Az én óriáslyukú tűm a legelső...mééég. Ezek szerint kifogtam vmi szuper minőségűt.
    És azt kihagytam, hogy cérnát is használok azért..pl épp az előbb gyöngyhímzéshez.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon örülök, hogy kíváncsi vagy, én is az vagyok, csak nem gondoltam rá, hogy így szerezzek infókat. Én 2010 kora tavaszán kerültem közelebbi kapcsolatba a gyöngyfűzéssel, sikerült el is kapni a fertőzést, amit azóta sem hevertem ki. Én damilt használok, általában 18, 20, 22-est. A 15-ös nekem mindig elszakadt. Gyöngyfűzőtűt használok 10-es, 12-es méretben. Az óriáslyukú nekem mindig nagyon elgörbűl. Elég sok tűt fogyasztok. Cérnára fűzni nem szeretek.

    VálaszTörlés
  6. Én teljesen mindenevő vagyok! Damil, cérna - mikor mit kíván az ékszer. Gyöngyhímezni csak cérnával szeretem. Mindig fogadom, hogy kipróbálom damillal, aztán mégsem:) De egy karkötőhöz, aminek tartás kell, csakis damil jöhet szóba. Én is a Regal, 12-est használom. Sose törnek, csak a boszorkány ékszereknél:))))

    VálaszTörlés
  7. Húúú én most mindenevő vagyok :))) kicsit Gombóc Artúr....most a vékony drót tart lázban, de a damil a favorit, de cérnára is fűztem már, nálam kedv kérdése:))

    VálaszTörlés